Koronakäytännöt tallillamme 15.5.2021 alkaen

Koronatilanne on hieman rauhoittunut, joten pääsemme jälleen palaamaan kohti normaalimpia käytäntöjä tallillamme. Olemme iloisia voidessamme todeta, että ratsastajat voivat jälleen tulla itse talliin hoitamaan ja varustamaan ratsujaan. Ollaan kuitenkin huolellisia ja tarkkoja etenkin käsihygienian ja tosiasiallisten turvavälien (2m) säilymisen suhteen.

-tallissa kaikilta yli 15-vuotiailta edellytetään kasvomaskin käyttöä. Lisäksi kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille kouluikäisille lapsille, etenkin yläasteikäisille. Lapsen huoltaja voi tehdä päätöksen käyttääkö lapsi kasvomaskia vai ei. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä niiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Lisäksi kuumina päivinä maskin käyttö tallissa touhutessa voi olla niin tukalaa, että sen suhteen voi käyttää käytännön harkintaa.

-ratsastaessa maskia ei käytetä

-huolehdithan erityisesti käsihygieniasta! Pese kätesi tallille saapuessasi. Tallin WC:ssä on käsisaippuaa ja käsidesiä.

-ratsastaessa ratsastushanskojen käyttö on pakollista

– ratsastustunneilla pyrimme edelleen mahdollisuuksien mukaan siihen että opettajan ei tarvitse tulla lähikontaktiin oppilaiden kanssa. Tämä tarkoittaa sitä että mahdollisimman monet oppilaat opettelevat itse säätämään jalustimia ja kiristämään satulavöitä. Opettaja voi neuvoa tätä turvaetäisyydeltä tai toinen ratsastaja voi näyttää mallia kauempaa.

-talliin toivotaan ensisijaisesti tulevan hevosia varustamaan ne, jotka selviytyvät varustamisesta täysin itsenäisesti, varmasti ja ripeästi. Mikäli tarvitset varustamisessa vielä paljon apua, ja Sinulla on oma tukihenkilö, joka voi Sinua avustaa niin voit ottaa hänet talliin avuksesi. Tallin henkilökunta auttaa tietenkin myös tarvittaessa. Voit halutessasi myös pyytää tallin henkilökuntaa varustamaan ratsusi valmiiksi. Laita siinä tapauksessa tallin puhelimeen (044 2071937) viesti niin varustamme ratsusi valmiiksi ja huollamme sen tuntisi jälkeen.

-Ponikoulut jatkavat kuten tähänkin asti, tallilla hajautamme ponikoululaiset useampaan pienryhmään.

-piakkoin pääsemme jatkamaan myös miniponikoulutoimintaa, tästä tulossa erillistä infoa vielä.

-mikäli hoidat ratsusi itse tunnin jälkeen niin huolehdi myös sen varusteiden pesusta; kuolaimet pestään, suitset, satulat ja nahkaiset satulavyöt pyyhitään satulasaippualla joka käyttökerran jälkeen ja ohjien kangas/kumiosiin suihkutetaan virkonia.
Tämän voi tehdä myös muualla kuin satulahuoneessa, jottei satulahuoneeseen synny ruuhkaa.

-satulahuoneeseen ja kuivaushuoneeseen saa mennä vain yksi henkilö kerrallaan

– kahvihuoneesta saa hakea kahvia, mutta suositus on että sinne jäädään oleskelemaan vain esim. oman perheen jäsenten kesken.

-kaikissa alakerran tiloissa, erityisesti sossutiloissa, oleskellaan vain pakon edessä. Saniteettitiloja pyritään käyttämään minimimäärä.

-kaikki ylimääräiset tavarat jätetään kotiin tai autoon.

-tallille saa saapua ainoastaan ratsastamaan tullut henkilö, ja mahdollinen yksi tukihenkilö, joka auttaa ratsastajaa varustamisessa ym. Muita tuki- ja kannustusjoukkoja pyydetään jäämään pois tallilta.

-maneesiin ei yleisöä ratsastustuntien tai ponikoulujen aikana, kentällä tapahtuvaa ratsastusta sen sijaan voi jäädä seuraamaan etäämmältä ja turvavälit muihin katsojiin säilyttäen. Tällöin maskin käyttöä ulkotiloissa ei vaadita.

-Kaikki ylimääräinen oleskelu tallissa on kielletty; tunnille saapuminen mahdollisimman myöhään ja poistuminen pian tunnin jälkeen, kuitenkin hevosen hyvää hoitoa unohtamatta. Ulkotiloissa voi kuitenkin viettää enemmänkin aikaa, nautitaan kesästä ja hevosista jokatapauksessa!

-jos sinulla on pieniäkään flunssan oireita, ethän saavu tallille!

-ulkomailta palaavat, noudatattehan THL:n suosittelemaa karanteenia

-noudatathan karanteenia, jos läheiselläsi / itselläsi on todettu koronavirus tai koronavirusepäily.

-säilytäthän turvavälit!

Lisäkysymykset tuntijärjestelyistä, peruutuksista, rästeistä tms. punkintalli@punkintila.fi tai soittamalla Riikalle 0468102432.
Kiitos, jaksetaan yhä pitää huolta ja pysytään terveinä!