Ratsastuskoulun toimintaohjeet koronaaikana  -ohjeistus 30.11.-20 alkaen

Viranomaisten sekä Suomen Ratsastajainliiton antamien suositusten mukaan on aika tiukentaa koronatoimia myös tallillamme, jotta voimme toimia vastuullisesti ja kaikkien hyvinvoinnista huolehtien.

Nyt annettu ohjeistus on voimassa tästä päivästä alkaen syyskautemme loppuun 20.12. asti. Vakiotunnit ja ponikoulut ovat joulutauolla 21.12.-20 – 3.1.-21. Kevätkauden alkaessa 4.1. pääsemme toivomme tilanteen rauhoittuneen, jotta pääsisimme taas normaalimpaan ja rennompaan talliarkeen.

Ratsastustunnit ja ponikoulut jatkuvat syyskauden loppuun asti, mutta poikkeusjärjestelyjä noudattaen.

Kaikille tunneille on Hopotiin vaihdettu peruutuskäytännöksi 0h. Näin, jos saat esim. flunssan oireita niin voit perua tuntisi myös aivan viimetipassa menettämättä sitä. Muistathan kuitenkin perua tuntisi, peruuttamaton tunti katsotaan ratsastetuksi. Tee viimehetkenkin peruutukset Hopotissa, mutta olisimme kiitollisia, jos helpottaisit arkeamme ja laittaisit asiasta viestin myös tallin puhelimeen 044 2071937. Peruutuksista saadut tallikortit tulee ehdottomasti käyttää kortissa näkyvään viimeiseen voimassaolopäivään mennessä.

 

Käytännöt tallilla poikkeusjärjestelyjen aikaan:

-tallissa kaikilta yli 15-vuotiailta edellytetään kasvomaskin käyttöä. Lisäksi kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille kouluikäisille lapsille, etenkin yläasteikäisille. Lapsen huoltaja voi tehdä päätöksen käyttääkö lapsi kasvomaskia vai ei. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä niiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.

-ratsastaessa maskia ei käytetä

-huolehdithan erityisesti käsihygieniasta! Pese kätesi tallille saapuessasi. Tallin WC:ssä on käsisaippuaa ja käsidesiä.

-ratsastaessa ratsastushanskojen käyttö on pakollista

-talliin toivotaan ensisijaisesti tulevan hevosia varustamaan vain ne, jotka selviytyvät varustamisesta täysin itsenäisesti, varmasti ja ripeästi. Mikäli epäilet, ettet selviydy varustamisesta itsenäisesti niin vallitsevassa tilanteessa voi olla parempi tulla vain ratsastamaan. Laita tallin puhelimeen (044 2071937) viesti niin varustamme ratsusi valmiiksi ja huollamme sen tuntisi jälkeen. Poikkeusolojen mentyä ohi opetamme mielellämme hevosen varustamista taas aivan kaikille.

-ponikouluissa opetellaan edelleen myös varustamista ja ponikouluryhmät pysyvät normaalikokoisina. Tallilla kuitenkin hajautamme ponikoululaiset useampaan pienryhmään.

-mikäli hoidat ratsusi itse tunnin jälkeen niin huolehdi myös sen varusteiden pesusta; kuolaimet pestään, suitset, satulat ja nahkaiset satulavyöt pyyhitään satulasaippualla joka käyttökerran jälkeen ja ohjien kangas/kumiosiin suihkutetaan virkonia. Tämän voi tehdä myös muualla kuin satulahuoneessa, jottei satulahuoneeseen synny ruuhkaa.

-satulahuoneeseen ja kuivaushuoneeseen saa mennä vain yksi henkilö kerrallaan

– kahvihuoneesta saa hakea kahvia, mutta suositus on että sinne jäädään oleskelemaan vain esim. oman perheen jäsenten kesken.

-kaikissa alakerran tiloissa, erityisesti sossutiloissa, oleskellaan vain pakon edessä. Saniteettitiloja pyritään käyttämään minimimäärä.

-kaikki ylimääräiset tavarat jätetään kotiin tai autoon.

-tallille saa saapua ainoastaan ratsastamaan tullut henkilö, tukijoukkoja pyydetään jäämään pois tallilta.

-maneesiin ei yleisöä ratsastustuntien tai ponikoulujen aikana

-Kaikki ylimääräinen oleskelu tallilla on kielletty; tunnille saapuminen mahdollisimman myöhään ja poistuminen pian tunnin jälkeen, kuitenkin hevosen hyvää hoitoa unohtamatta.

-jos sinulla on pieniäkään flunssan oireita, ethän saavu tallille!

-ulkomailta palaavat, noudatattehan THL:n suosittelemaa karanteenia

-noudatathan karanteenia, jos läheiselläsi / itselläsi on todettu koronavirus tai koronavirusepäily.

-säilytäthän turvavälit!

Lisäkysymykset tuntijärjestelyistä, peruutuksista, rästeistä tms. punkintalli@punkintila.fi tai soittamalla Riikalle 0468102432.

 

Kiitos, pidetään huolta ja pysytään terveinä!