Ratsastuskoulutoimintamme jatkuu 1.5.

Tiedote 29.4.20

Hyvät asiakkaat!

Koska koronan aiheuttamat poikkeusolot tulevat ainakin jossain määrin rajoittamaan elämäämme vielä pitkään, niin on meidänkin aika jatkaa ratsastuskoulutoimintaa jälleen. Tämä tarkoittaa kuitenkin poikkeusjärjestelyjä tallioloissa ja toivommekin kaikilta ymmärrystä, että poikkeusjärjestelyt ovat tehty teidän kaikkien terveyden suojelemiseksi, vaikka saattavatkin tuntua varsin harmittavaisilta, kun hevosystävien kanssa ei voi tallilla viettää aikaa niin paljon kuin normaalioloissa. Tilanne on kaikkien kannalta harmillinen ja vaatii joustamista ja sopeutumista uusiin käytänteisiin ja muutoksiin käytännöissä mahdollisesti lyhyelläkin aikavälillä. Tallimme seuraa tiiviisti tilannetta ja viranomaisten sekä SRL:n suosituksia, ja informoimme muutoksista mahdollisimman pian tilanteiden muuttuessa.

Ratsastuskoulutoiminnan aloitamme jälleen 1.5. 2020 alkaen. Aluksi aloitamme aikuisten sekä muuten kokeneempien ratsastajien ryhmillä. Kaikki pienempien lasten ryhmät ja ponikoulut ovat tauolla ainakin 13.5. saakka. Hallitus neuvottelee rajoitustoimien jatkosta 3.5. Odottelemme hallituksen tuolloin tekemiä linjauksia ja tiedotamme sen jälkeen päästäänkö lasten ryhmiä jatkamaan 14.5. alkaen. Tällöin teemme päätöksiä myös kesän päiväleirien toteutuksesta, joka tapauksessa päiväleirit siirtyvät suunniteltua myöhemmälle kesään.

Kaikki ryhmät on siirretty Hopotissa uusille paikoilleen. Myös lastenryhmille on etsitty uudet ajankohdat, toivottavasti emme joutuisi niitä enää muuttamaan. Ajantasaiset tuntien ajankohdat löydät Hopotista omasta kalenteristasi. Mikäli ajankohdat eivät sovi niin voit tuttuun tapaan perua tuntisi ja varata tilalle toisen. Kesäajalle 15.6.- 31.7. tulemme vielä lisäämään tunteja nyt Hopotissa näkyvien kesälle siirrettyjen kausituntien lisäksi.

Yksityis- ja paritunteja voi varata normaalisti ja niille löytyy joustavasti aikoja; arkisin ja viikonloppuisin, aamulla, päivällä tai illalla, varaa omasi!

Kaikille tunneille on Hopotiin vaihdettu peruutuskäytännöksi 0h. Näin, jos saat esim. flunssan oireita niin voit perua tuntisi myös aivan viimetipassa menettämättä sitä. Muistathan kuitenkin perua tuntisi, peruuttamaton tunti katsotaan ratsastetuksi. Mikäli et saa peruutuksesta tallikorttia, voi ongelma olla siirrettyjen tuntien tallikorttien voimassaoloajoissa. Ota tässä tapauksessa meihin yhteyttä sähköpostitse niin selvitetään asia. Tee viimehetkenkin peruutukset Hopotissa, mutta olisimme kiitollisia, jos helpottaisit arkeamme ja laittaisit asiasta viestin myös tallin puhelimeen 044 2071937.

Koska ponikoulutoimintamme on ollut tauolla kaikista pisimmän aikaa, tulee varsinkin ponikoululaisten kausi jatkumaan aivan heinäkuun loppuun asti. MINIPONIKOULUA emme valitettavasti näiden aikataulumuutosten jälkeen pysty toteuttamaan sen alkuperäisessä muodossa vaan tulemme tarjoamaan miniponikoululaisille kaksi 4 tunnin mittaista tallipäivää heinäkuussa. Mikäli tallipäivien sijaan käytät miniponikoulukerrat (kaudesta jäljellä 7krt) erikseen sovittavina talutusratsastuksina niin ota yhteyttä.

Käytännöt tallilla poikkeusjärjestelyjen aikaan:

-huolehdithan erityisesti käsihygieniasta! Tallin WC:ssä on käsisaippuaa ja käsidesiä, pyyhkeet on korvattu käsipapereilla.

-ratsastaessa ratsastushanskojen käyttö on pakollista

-talliin voivat hevosia tulla varustamaan vain ne, jotka selviytyvät varustamisesta täysin itsenäisesti, varmasti ja ripeästi. Mikäli epäilet, ettet selviydy varustamisesta itsenäisesti niin vallitsevassa tilanteessa on parempi tulla vain ratsastamaan. Laita tallin puhelimeen (044 2071937) viesti niin varustamme ratsusi valmiiksi ja huollamme sen tuntisi jälkeen. Poikkeusolojen mentyä ohi opetamme mielellämme hevosen varustamista taas aivan kaikille.

-mikäli hoidat ratsusi itse tunnin jälkeen niin huolehdi myös sen varusteiden pesusta; kuolaimet pestään, suitset, satulat ja nahkaiset satulavyöt pyyhitään satulasaippualla joka käyttökerran jälkeen ja ohjien kangas/kumiosiin suihkutetaan virkonia. Tämän voi tehdä myös muualla kuin satulahuoneessa, jottei satulahuoneeseen synny ruuhkaa.

-satulahuoneeseen ja kuivaushuoneeseen saa mennä vain yksi henkilö kerrallaan

– kahvihuone on toistaiseksi kokonaan pois käytöstä.

-kaikissa tiloissa, erityisesti sossutiloissa, oleskellaan vain pakon edessä. Saniteettitiloja pyritään käyttämään minimimäärä.

-kaikki ylimääräiset tavarat jätetään kotiin tai autoon.

-hallituksen antaman rajoituksen mukaisesti (max 10 hlö yhdessä tilassa) tallille saa saapua ainoastaan ratsastamaan tullut henkilö. Tukijoukkoja pyydetään jäämään autoihin tai käyttämään aika hyödyksi esimerkiksi kävelylenkkien muodossa.

-Kaikki ylimääräinen oleskelu tallilla on kielletty; tunnille saapuminen mahdollisimman myöhään ja poistuminen pian tunnin jälkeen, kuitenkin hevosen hyvää hoitoa unohtamatta.

-jos sinulla on pieniäkään flunssan oireita, ethän saavu tallille!

-ulkomailta palaavat, noudatattehan THL:n suosittelemaa 14vrk karanteenia

 

Lisäkysymykset tuntijärjestelyistä, peruutuksista, rästeistä tms. punkintalli@punkintila.fi tai soittamalla Riikalle 0468102432.

Kiitos, pidetään huolta ja pysytään terveinä!