Jalostusori Pirttirannan Mick

Pirttirannan Mick

Mick on hienolla luonteella ja loistavalla työmoraalilla varustettu nuori ratsu. Nelivuotiskaudellaan Mick on osallistunut kouluratsastuskilpailuihin ja mm. esiintynyt Haminan Bastionissa upeasti vieraasta ympäristöstä ja ison tapahtuman hälinästä välittämättä. Mick myös hyppää hyvin ja treenisuunnitelman mukaisesti keskittyykin seuraavaksi enemmän estetreeniin.

Mick on suvultaan erittäin laadukas sekä isän että emän puolelta. Emän laadukkuudesta hyvänä varmenteena toimii se, että samasta emästä on myös toinen jalostusori Pirttirannan Leon.

Mickin ensimmäiset varsat ovat kaikki oikein laadukkaan oloisia.

I:  Doyher Bay Boy 22C (40p)
E: Caragh Ernine 237C, KTK Ip, (41p)
EI:Innellan Kestrel, KTK Ip, (45p, A-palkittu)

Isälinja: Mountain Lad CSB 32
Emälinja: Inver Dolly CSB 2329

Connemara

Syntynyt 2018, FIN
Kasvattaja Kiviojan Ponitalli
Väri Ruunikonkimo
Mitat Sk 148cm, Lk 147,5cm, Ry 184cm, Esy 20,0
Omistaja Riika Räisänen
HWSD N/HWSD

246001H00181584

SUKUPOSTI

HEILA

© Aino Tervonen

Rotuyhdistyksen lausunto

Ori on palkittu I palkinnolla 1- vuotiaana näyttelyissä. Oriin isä Doyher Bay Boy on menestynyt näyttelyissä ja kilpaillut kansallisella tasolla esteratsastuksessa. Isänisä Symphatil Hazy Becks on palkittu AB- palkinnolla. Isälinja on tuottanut näyttelyissä ja kilpailuissa menestyneitä jälkeläisiä. Oriin emä Caragh Ernine on palkittu näyttelyissä I palkinnolla. Oriin emänisä Innellan Kestrel on palkittu lukuisia kertoja näyttelyissä ja palkittu Suomessa arvokirjaimella A.

Eläinlääkärin tarkastus

Yleinen terveydentila 10
Kuntoluokka 3+, kavioissa hyvä sarveisaines ja ne ovat hyvänmuotoiset
Luonne ja käsiteltävyys 7: Kiltti, rauhaton
Ortopedinen eläinlääkärintarkastus 9

Rakennearvostelu

Ryhdikäs ori, jolla on hyvä rotu- ja orileima. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvänmuotoinen kaula. Ylälinja on lihaksikas. Säkä on piirteetön. Lapa on pitkä, mutta pysty. Rungossa on hyvä syvyys. Takaosa on lihaksikas. Reisi on hieman lyhyt. Sääriluut ovat lyhyet. Etujalat ovat sapelissa. Takajalat ovat melko hyväasentoiset. Liikkeet ovat suorat. Käynti on tahdikasta, melko irtonaista. Ravi on tahdikasta, lennokasta ja takaa aktiivista. Laukka tarmokasta, kantaa itsensä hyvin. Rakennepisteiden keskiarvo 7,8.

tyyppi 8.5
pää ja kaula 8.5
ylälinja 7.5
etuosa 7.5
takaosa 8.0
etujalat ja liikkeiden säännöllisyys 6.5
takajalat ja liikkeiden säännöllisyys 7.5
käyntiliikkeet 7.5
raviliikkeet 8.5
laukka 8.0
yleisvaikutelma 8.0
kaviot 9

© Vas. kuva: Aino Tervonen Oik. ylä: kanelipulla.net Oik. ala: Satu Pirinen

Orilautakunnan päätös

Ryhdikäs, hyvätyyppinen ori, joka kantaa liikkuessaan itsensä hyvin. Esitetty hyvässä kunnossa. Ori palkitaan jalostusoriina II palkinnolla ja merkitään connemaraponien kantakirjan II luokkaan. Oriille myönnetään toistaiseksi voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus.