Ponikoulut

Ponikoulumme ovat oiva tapa aloittaa ratsastusharrastus! Miniponikoulussa jo 3-vuotiaat lapset pääsevät tutustumaan lajiin. Miniponikoulun jälkeen, noin 6-vuoden iässä on aika siirtyä isompien lasten ponikouluun. Ponikoulumme korvaavat täysin erillisen ratsastuksen alkeiskurssin, joten taitojen kehittyessä voi ponikoulusta siirtyä suoraan tavallisille ratsastustunneille. Ratsastustaitojen lisäksi ponikoulu kartuttaa rutkasti hevosen hoito- ja käsittelytaitoja sekä valtavan tärkeitä ryhmässä toimimisen taitoja.

Miniponikoulu

Miniponikoulu on tarkoitettu alle kouluikäisille vähintään 3-vuotiaille lapsille.

Miniponikoulussa hoidamme poneja, opettelemme pukemaan ponille varusteita päälle, kokeilemme hieman ratsastusta ja toisinaan mennään kärryajelullekin.  Välillä ohjelmassa voi olla vaikka talutusharjoituksia tai muita tehtäviä ponien kanssa. Toisinaan miniponikoulussa saatetaan myös pelata, leikkiä tai askarrella. Ennenkaikkea miniponikoulu on paikka, jossa pienetkin lapset voivat turvallisesti viettää aikaa ponien kanssa ja tavata muita ponirakkaita lapsia.

Miniponikoulu on kausiluonteinen (kevät- ja syyskausi). Syyskaudella 2022 miniponikoulu KOKOONTUU JOKA TOINEN VIIKKO SUNNUNTAISIN KLO 15.30-16.30. Syyskausi on yhteensä viisi kertaa.

Ponikoulu

Ponikoulu on 6-12-vuotiaille lapsille tarkoitettu kerho, jossa opetellaan niin tallikäyttäytymistä, hevosten hoitoa kuin ratsastustakin. Ponikoulussa käyminen voi korvata kokonaan ratsastuksen alkeiskurssin ja varsinkin alle 10-vuotiaiden harrastuksen aloittajien kohdalla onkin varsinaista alkeiskurssia suositeltavampi vaihtoehto. Myös kärryillä ajamista pääsee ponikoulussa kokeilemaan. Uusia asioita opettelemme käytännössä tekemällä ja kokeilemalla, leikin varjolla.  Ponikoulussa on aikaa myös mukavalle yhdessäololle samanhenkisten ponihöperöiden kanssa.

Ponikoulu on luonnonläheinen harrastus, joka kehittää lasten sosiaalisia taitoja, opettaa toisten huomioimista ja ryhmässä toimimista, kasvattaa kärsivällisyyttä ja auttaa parantamaan tasapainoa ja oman kehon hallintaa. Hevoset ovat loistavia kasvattajia, opettajia ja kumppaneita, ne kuuntelevat, eivätkä koskaan syrji.

Ponikouluryhmiä on kaksi ja mukaan voi tulla omien aikataulujen mukaan kumpaan vaan. Jos kuitenkin mahdollista valita niin suosittelemme tiistain ryhmää jo hieman kokeneemmille ponikoululaisille ja viikonlopun ryhmää uusille aloittajille. Ponikouluun on mahdollista tulla mukaan myös kesken kauden.

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan punkintalli@punkintila.fi , 044-2071937/talli tai 046-8102432/Riika

tai varaa heti paikkasi täältä.