Laidunpaikat

Laadukas laidunnurmi on hevosen parasta ravintoa.

Punkin tilan pelloista osalla kasvaa seosnurmia, jotka on suunniteltu, viljelty ja lannoitettu ajatellen hevosen parasta. Suunnitelmissä on mietitty niin hevosen ravitsemusta kuin pohjan kestävyyttäkin, kasvuston tulee olla tarpeeksi vahvaa kestääkseen koko kesän kavioiden tallaamista. Osaa lohkoista lannoitetaan vahvemmin, jotta saadaan aikaan riittävän valkuaispitoista nurmea ajatellen siitostammoja ja varsoja, osa lohkoista taas saa vain kevyen lannoituksen, jotta usein jo valmiiksi hieman pulleat harrastehevosetkin pääsisivät turvallisesti laiduntamaan.

Laitumilla on jatkuvasti saatavilla raikasta vettä, suola- ja kivennäiskivet. Laitumet on aidattu sähkölanka-aidoilla, joissa kaksi juoksua.

Punkin tilan laitumet mitoitetaan hevosmäärän suhteen oikein. Sopiva hevosmäärä ja riittävä laidunala takaavat sekä ravinnon riittävyyden, että lauman viihtyvyyden. Tarvittaessa meillä on mahdollisuus lisäruokintaan.

Laitumet sijaitsevat tilakeskuksen välittömässä läheisyydessä, jonka ansiosta hevoset ovat jatkuvasti tilan henkilökunnan näköpiirissä. Hevoset, laitumien aidat ym. käydään vielä erikseen tarkistamassa aamuin illoin.

Laitumilla ei ole katoksia, mutta helteillä/ vesisateilla on laidunhevosilla omistajan pyynnöstä mahdollisuus päästä välillä joko karsinaan tai katokselliseen hiekkatarhaan suojaan ja lepäämään.

Tallissamme on kesällä tilaa. Mikäli hevosesi sairastuu kesken laidunkauden tai vaikka lihoo liikaa on meillä tarjota hevosellesi karsinapaikka. Ratsastuskenttä ja maneesi estekalustoineen ovat myös käytettävissä ja tunneille on mahdollista päästä mukaan. Laidunhevoset saavat myös käyttää tallitiloja ja pesupaikkaa hoitotoimenpiteissä ja varustamisessa. Erillistä korvausta vastaan mahdollisuus hevosen koulutukseen laidunkauden aikana; käsittelykoulutus, maastatyöskentely, irtohypytys tai ratsutus. Myös osa-aikainen laiduntaminen on mahdollista.

Laitumelle tulevan hevosen on oltava terve, madotettu, rokotettu, kaviot huollettu ja tuoreeseen ruohoon totutettu.