Vikellys

Vikellys on hauska ja monipuolinen laji, joka yhdistää hevoset ja voimistelun. Vikeltäjä suorittaa erilaisia voimisteluliikkeitä ja temppuja liikkuvan hevosen selässä. Liikkeitä tehdään yksin, pareittain ja joukkueena. Lajissa voi myös kilpailla näissä kolmessa eri kategoriassa, askellajeina käynti tai laukka. Tärkeä osa vikellystä on myös oheisharjoittelu maassa ja tynnyrinmallisella vikellyspukilla.

Vikellyksessä kehitetään mm. vikeltäjän vartalonhallintaa, voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Samalla luottamus hevosen ja ihmisen välillä kehittyy. Vikellyshevonen liikkuu juoksutusympyrällä ja juoksuttaja vaikuttaa hevoseen. Vikeltäjän tehtävä on oppia mukautumaan hevosen liikkeeseen mahdollisimman pehmeästi.

Punkin Tallilla harjoittelee monentasoiset vikeltäjät ja tallilla on useampi tehtävään koulutettu kiltti ja luotettava vikellyshevonen. Punkin Tallin vikeltäjät ovat pärjänneet myös kilpailuissa, mutta vikellystä voi harrastaa myös ilman kilpailullisia tavoitteita.

Vikellysvalmentajana toimii Silja Ahonen. Silja on SRL:n 3-tason valmentaja (lajeina vikellys ja kouluratsastus) ja master-ratsastuksenopettaja, sekä osallistunut FEI:n Vaulting Coach level 1 ja 2 -kursseille. Silja on myös kilpaillut itse vikellyksen maajoukkueessa kansainvälisellä tasolla asti.

Punkin Tallin vikellysryhmät harjoittelevat joka maanantai, tiistai ja torstai.

Lisätietoja voi kysellä tallilta tai suoraan Siljalta: tmi.silja.ahonen@gmail.com.

 

Vikellyksen alkeiskurssi alkaa 2.5.2023! 

Vikellyksen 6 kerran alkeiskurssi tiistaisin klo 18-19, alkaen 2.5. Kurssilla pääset tutustumaan hauskaan ja ainutlaatuiseen lajiin, joka yhdistää hevoset ja voimistelun! Harjoitukset sisältävät vikellystä koulutetulla hevosella ja kuivaharjoittelua vikellyspukilla. Lisäksi kurssilla päästään hoitamaan vikellyshevosta ja opettelemaan perus voimistelutaitoja maassa.

Ilmoittautuminen Hopotin kautta: https://hopoti.com/stable/Punkintalli/booking?view=today&event=1144300&day=2023-04-30&cal=190

May be an image of 8 people and text that says 'PUNKIN TALLI VIKELLYKSEN ALKEISKURSSI Vikellyksen 6 kerran alkeiskurssi tiistaisin klo 18-19, alkaen 2.5.2023 Kurssilla pääset tutustumaan hauskaan ja ainutlaatuiseen lajiin, joka yhdistää hevoset ja voimistelun! Harjoitukset sisältävät vikellystä koulutetulla hevosella ja kuivaharjoittelua vikellyspukilla. Lisäksi kurssilla päästään hoitamaan vikellyshevosta ja opettelemaan perus voimistelutaitoja maassa.'