Vikellys

Vikellys on hauska ja monipuolinen laji, joka yhdistää hevoset ja voimistelun. Vikeltäjä suorittaa erilaisia voimisteluliikkeitä ja temppuja liikkuvan hevosen selässä. Liikkeitä tehdään yksin, pareittain ja joukkueena. Lajissa voi myös kilpailla näissä kolmessa eri kategoriassa, askellajeina käynti tai laukka. Tärkeä osa vikellystä on myös oheisharjoittelu maassa ja tynnyrinmallisella vikellyspukilla.

Vikellyksessä kehitetään mm. vikeltäjän vartalonhallintaa, voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Samalla luottamus hevosen ja ihmisen välillä kehittyy. Vikellyshevonen liikkuu juoksutusympyrällä ja juoksuttaja vaikuttaa hevoseen. Vikeltäjän tehtävä on oppia mukautumaan hevosen liikkeeseen mahdollisimman pehmeästi.

Punkin Tallilla harjoittelee monentasoiset vikeltäjät ja tallilla on useampi tehtävään koulutettu kiltti ja luotettava vikellyshevonen. Punkin Tallin vikeltäjät ovat pärjänneet myös kilpailuissa, mutta vikellystä voi harrastaa myös ilman kilpailullisia tavoitteita.

Vikellysvalmentajana toimii Silja Ahonen. Silja on SRL:n 3-tason valmentaja (lajeina vikellys ja kouluratsastus) ja master-ratsastuksenopettaja, sekä osallistunut FEI:n Vaulting Coach level 1 ja 2 -kursseille. Silja on myös kilpaillut itse vikellyksen maajoukkueessa kansainvälisellä tasolla asti.

Lisätietoja voi kysellä tallilta tai suoraan Siljalta: tmi.silja.ahonen@gmail.com.