Henkilökunnan esittely

Riika Räisänen, yrittäjä

Riika Räisänen

Olen vuonna 1981 syntynyt hevosyrittäjä.  Lapsuuteni ratsastusharrastusvuodet olen viettänyt enimmäkseen kouluratsastajien ympäröimänä ja sittemmin olen työskennellyt monilla estetalleilla, mutta aina oma intohimoni on ollut kenttäratsastuksessa, jossa kilpailinkin monia vuosia ahkerasti.

Sittemmin kun omat lapset syntyivät, eikä silloinen ratsukaan ollut kilpailukuntoinen, sai oma kilpaileminen kenttäratsastuksessa jäädä. Pienten lasten äitinä olen kilpaillut esteratsastuksessa sen mitä nyt ylipäätään olen kilpaillut. Sydän sykkii kuitenkin edelleen kenttäratsastukselle! Suurin intohimoni on opettaa ratsastajille hyvät perustaidot ja auttaa heidät alkuun kenttäratsastusurallaan.

Koulutukseltani olen merkonomi, hevosenhoitaja, hevosagrologi, ratsastuksenopettaja sekä SRL:n II-tason lajivalmentaja lajeinani koulu,- este,- ja kenttäratsastus. Lisäksi olen käynyt useita lyhyitä täydennyskursseja ja saanut niistä mm. liikuntaleikkikoulun ohjaajan ja ratsastuksen oheisliikunnan ohjaajan nimikkeet. 

Omaa kilpahevosta ei tällä hetkellä ole, pari viime vuotta olen ratsastanut enimmäkseen nuoria 3-5-vuotiaita hevosia. Suurin osa näistä hevosista on ollut myös omia kasvattejani. Valmentautunut olen olen koko ajan säännöllisesti. Valmentajinani toimivat kenttäratsastajat Tuija Rosenqvist ja Aki Karhapää.


Eero Räisänen, yrittäjä

Olen toinen tilan yrittäjistä ja varsinainen tallin sekatyömies 😉

Hevostaustaa meikäläiseltä ei löydy ja hevosmaailmaan olenkin päässyt Riikan siivellä.

Päätoimenkuvanani minulla on tilan johtaminen yhdessä Riikan kanssa sekä kasvinviljely.

Koulutukseltani olen agrologi ja vuosien työ maatalouden parissa on tehnyt minusta rautaisen viljelyn ammattilaisen. Pelloillamme kasvaa viljojen lisäksi hevosille nurmea ja erikoiskasveja kuten hernettä ja rapsia. On mielenkiintoista ja toisaalta myös haastavaa kun mukana viljelykierrossa on näitä vaativampiakin kasveja mukana. Viljelyssä otan tarkasti huomioon myös ympäristönäkökulmat ja mm. vesiensuojelu on minulle tärkeää.

Kasvinviljelyn lisäksi minua tilalla työllistävät itselleni varsin mieluisat metsätyöt. Syksyn puinneista kevään kylvöille on aikaa tehdä metsänhoitotöitä kelien salliessa. Kevätauringon alkaessa lämmittää alkaa tilalla polttopuusavotta. Talven aikana kaadetuista puista jalostuu laadukasta koivu- ja sekaklapia lähialueen asiakkaiden lämmönlähteeksi. Osa puista myydään heti keväällä tehtäessä tuoreena ja osa tehdään tilalle kuivumaan ja odottamaan seuraavan talven toimituksia. Kuivaa klapia pyritään tekemään niin paljon, että sitä riittää myytäväksi koko seuraavan talven ajan

Tallin töistä minun vastuullani on lähinnä se, että hevosille on riittävästi hyvälaatuista heinää ja olkea. Myös máneesinpohjan huoltotyöt työllistävät minua lähes päivittäin. Monialaisella tilalla riittää nurkkia ja kulmia, joita saa olla yhtä mittaa korjailemassa ja aamulla herätessä ei aina tiedäkään mitä päivä tuo tullessaan. Välillä raskaidenkin töiden vastapainona käyn pelaamassa jääkiekkoa ja salibandyä kavereiden kanssa. Myös kalastus on lähellä sydäntä ja se onkin ehkä se paras tapa irtaantua arjesta ja nauttia luonnosta

Kahta samanlaista päivää ei maatilalla ole ja se varmaan onkin yksi suurimmista syistä miksi tämä monialaisen maatilayrityksen parissa työskentely on niin mukavaa!


Anna Petäjä, ratsastuksenohjaaja

Anna Petäjä, kuva Mirella Ruotsalainen

Olen vuonna 1990 syntynyt hevosenhoitaja ja ratsastuksenohjaaja. Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2015 ja 2019 tavoite on saada myös SRL:n Valmentaja I tutkinto suoritettua. Punkin tallilla opetan ratsastusta yleensä kahtena iltana viikossa, tiistaisin ja torstaisin.

Hevoset ovat olleet elämäntapani yli 20 vuotta, ja meillä koko perhe harrastaa hevosia, niin ratsu- kuin ravipuolella. Omat vahvuuteni ovat ratsupuolella, mutta pidän monipuolisesta työskentelystä hevosten kanssa. Olenkin vähän vahingossa erikoistunut suomenhevosiin, mutta opetan ja ratsastan mielelläni kaikenlaisia hevosia.

Juniorina ja opiskeluaikoina olen kilpaillut HeB-HeA-tasolla sekä koulu- että esteratsastuksessa. Sydämeni sykkii kuitenkin kouluratsastukselle, joka on päälajini. Viime vuodet kilparintamalla on ollut hiljaisempaa hevosten loukkaantumisien takia, mutta tarkoitus olisi tehdä paluu radoille heti, kun realiteetit sen sallii. Kisakaverinani toimii suomenhevostamma Jekkulan Lara, jonka kanssa olemme kilpailleet pääsääntöisesti III-tason He-A-luokkia kouluratsastuksessa. Satunnaisesti kilpailen myös asiakkaiden hevosilla.

Pidän työssäni erityisesti istunnan ja vaikuttamisen opettamisesta. Kun ratsastajalla on vahva tietotaito ja hyvä työkalupakki omaa kroppaa varten, on rajattomat mahdollisuudet ratsastaa erilaisia hevosia ja haastaa itsensä oppimaan aina vain lisää. Kaikki lähtee perusratsastuksesta!

Pidän työssäni erityisesti istunnan ja vaikuttamisen opettamisesta. Kun ratsastajalla on vahva tietotaito ja hyvä työkalupakki omaa kroppaa varten, on rajattomat mahdollisuudet ratsastaa erilaisia hevosia ja haastaa itsensä oppimaan aina vain lisää. Kaikki lähtee perusratsastuksesta!


Annika Tienhaara, ratsastuksenohjaaja

Olen syntynyt Jokioisilla vuonna 1991 ja hevoskärpäsen pureman sain verenperintönä, kun lapsuudenkodissani oli hevosia jo ennen syntymääni. Hevosista muodostui pian elämäntapa ja minulle oli jo lapsena selvää, että haluan hevosista harrastuksen lisäksi ammatin. Peruskoulun jälkeen suoritin Hevosopistolla kaksoistutkinnon valmistuen ylioppilaaksi ja hevostenhoitajaksi. Myöhemmin olen suorittanut myös ratsastuksenohjaajan opinnot sekä hevostalouden agrologin opinnot ja molemmat tutkinnot ovat viittä vaille valmiit. Nykyään asun Ypäjällä ja minulla on oma hevosalan yritys.

Omia hevosia minulla on kolme, joista kaksi on oma kasvattamiani nuoria suomenhevostammoja. Kolmas hevosistani on suomenhevosruuna Palon Hemmo, jonka kanssa valmentaudun ja kilpailen kouluratsastuksessa. Valmentajanamme toimii Lassi Lehmusto.

Punkin tallilla toimin pääasiassa ponikoulujen opettajana keskiviikkoisin ja lauantaisin. Pidän työssäni erityisesti siitä, että saan opettaa lapsille ja nuorille ratsastajan aluille siistiä, pehmeää ja silti tehokasta apujen käyttöä ja hevosiin vaikuttamista.


Kaisa Kiikka, ratsastuksenohjaaja

Esittely tulossa…


Sara Parikka, tuntiavustaja

Heissan! Meikäläinen opiskelee tällä hetkellä ihan erilaista alaa kuin mitä voisi kuvitella ihmiseltä, joka on tallilla töissä. Olen 2002 syntynyt, nuori nainen ja opiskelen tekstiili- ja muotialan perustutkinnon ensimmäistä vuotta Loimaalla.

Hevoset tai kaikenlaiset karvaiset otukset ovat löytäneet tiensä elämääni ihan pienestä asti. Mutta hevoset ovat olleet aina se ykkösjuttu! Ratsastuksen olen aloittanut ihan vaahtosammuttimen kokoisena, vaikka eihän sitä pituutta siitä ole paljoa lisää tullu vieläkään!

Miten sitten olen päätynyt Punkin tallille? Vanha talli, missä kävin, lopetti  ja oli pakko keksiä sitten jotain. Itseasiassa siinä kohtaa mietin suuresti, että olisko tää tässä, mut kuten huomaatte niin eipä ollut.Punkin tallilla menin ponikerhoon ja siitä sitten matka jatkui oikeille ratsastustunneille. Vähitellen pääsin avustamaan ponikerhoissa ja miniponikerhoissa ja sitten alkoikin jo tuntiavustajan ura ja tallityöntekijän hommat.

Itseasiassa ilman Riikan painostusta ja pientä pakottamista, en olisi ikinä löytänyt tietäni kenttäratsastuksen pariin, johon olen tällä hetkellä täysin hurahtanut. Tavoitteeni ovat hyvin korkealla ja valmentaudun Riikan tarkan silmän alla. Silloin tällöin käyn myös Pauliina Hukkasen valmennuksissa.


Eveliina Salonen, tuntiavustaja

Eveliina Salonen, kuva Seidi Siimes

Olen 2001 syntynyt hevosten parissa touhuileva harrastaja.Tällä hetkellä opiskelen lukiossa ja sieltä on tarkoitus valmistua 2020. Hevosalan koulutusta minulta ei löydy. Tallitöitä olen tehnyt jo usean vuoden ajan. Työssäni kaikista eniten pidän hevosten hoidosta, mutta muitakin hyviä puolia on useita

Olen aloittanut ratsastamaan säännöllisesti 2008 Punkin tallilla ponikerhossa, jonka jälkeen taitojen karttuessa siirryn ratsastuskoulun ratsastustunneille. Myöhemmin olen tavoitteellisesti valmentautunut ja kilpaillut erilaisilla laina- ja vuokrahevosilla

Kilpailemiseen minulla on suuri polte ja olenkin kilpaillut ahkerasti rataesteillä ja muutamissa kenttäkisoissa olen myös startannut. Kenttäkisat ovat olleet pienellä tauolla sopivan hevosen puuttuessa, mutta kiinnostusta on kunhan sopiva ratsu löytyy. Valmentajanani toimii Anna Kärkkäinen koulu- ja esteratsastuksessa.


Emma Tepponen, tuntiavustaja

Esittely tulossa….

 


Oona Tepponen, tuntiavustaja

Olen vuonna 2000 syntynyt hevosharrastaja ja Tepposen siskoksista siis se vanhempi ja viisaampi. Opiskelut lukiossa ovat aivan loppusuoralla ja valkolakkia on tarkoitus päästä juhlistamaan keväällä 2019. Lukion jälkeen suunnitelmat ovat vielä avoinna sillä nähtäväksi jää, saanko opiskelupaikan yliopistosta jo ensimmäisellä hakukerralla.

Ratsastuksen olen aloittanut aikanaan Punkin tallin ponikerhossa siirtyen sieltä ratsastustunneille joilla käyn edelleen säännöllisesti. Lisäksi käyn satunnaisesti Pauliina Hukkasen valmennuksissa. Lempilajini on ehdottomasti kouluratsastus eikä kisa- tai estekärpänen ole ainakaan vielä puraissut.

Jo pienenä ponityttönä ihailin tallityöntekijöitä ja ponikerhon avustajia ja osittain siitä syystä olen itse päätynyt näihin hommiin. Tuntiavustajan hommissa parasta on ehdottomasti maanläheisyys sekä hevosten hoitaminen ja asiakaspalvelu.