Maatila

Punkin tilan pelloilla tuotetaan monipuolisesti kotimaista raaka-ainetta elintarviketeollisuuden ja lähiseudun kotieläintilojen tarpeisiin. Viljelyvalikoimaan kuuluvat  mm. kaikki viljat, rapsi ja herne. Osa tilan pelloista on nurmella, tämä mahdollistaa hevosten laidunnuksen sekä tallin omavaraisuuden heinän suhteen. Heinää riittää myös hieman myytäväksi asti.

Pelloilla pyritään tuottamaan laadukasta satoa käyttötarkoitukset huomioiden. Viljelyyn panostetaan ja välillä suuretkin panokset pyritään saamaan takaisin isompina satoina. Käytössä on aina kärkilajikkeet jalannoitus ja kasvinsuojelu toteutetaan aina kasvavan kasvin sato- odotusten mukaisesti.

Vaikka viljely onkin voimaperäistä, otetaan myös ympäristöasiat huomioon. Tilan pellot ovat jo useanvuoden ajan olleet ns. suorakylvössä eli tilan peltoja ei juurikaan muokata vaan uuden kasvin kylvö tapahtuu suoraan edellisen kasvin jäljiltä olevaan sänkeen. Muokkaamattomasta maasta ei huuhtoudu ravinteita vesistöihin niin helposti kuin muokatusta.

Maatilamme tuottaa myyntiin polttopuita, heinää, kauraa ja muita viljelyssämme olevia kasveja sekä kuivikeolkea. Teemme myös suorakylvöurakointia.

Maatilan toimintaa, tuotteita ja palveluita koskevat tiedustelut 0500-753583 / Eero.