Kevätkaudella luvassa sarja yksipäiväisiä istuntakursseja!

Kevätkaudelle luvassa sarja yksipäiväisiä istuntakursseja!

14.1.
18.2.
9.3.
13.4.

 

Sarja on suunniteltu niin, että innokkaimmat voivat osallistua joka kerta ja löytää yhä uusia keinoja parantaa istuntaansa ja sen avulla oppia käyttämään myös muita apuja hallitummin, tehokkaammin ja hevosen kannalta selkeämmin, mutta myös yksittäisen kurssipäivän anti kantaa ratsastuksen kehittämisessä. Teoria ja tehtävät tukevat toisiaan ja kurssilla saa innostua, inspiroitua ja Ahaa-elämyksiäkin saattaa olla luvassa.

Joka kerralla on oma aiheensa, jota pohditaan ensin teoriassa samalla kahvitellen ja sen jälkeen ratsailla. Kurssilla ratsastetaan 1,5 tuntia, eli siinä ehtii todella syventyä aiheeseen ja keskittyä omaan istuntaan. Harjoitukset auttavat sinua löytämään työkaluja oman kehon hallintaan ja käyttöön viestinnässä hevosen kanssa. Näin kurssilla opitut asiat tukevat oppimistasi myös ratsastustunneilla erilaisissa tehtävissä.

Ensimmäinen istuntakurssipäivä on jo sunnuntaina 14.1. Aiheena on päästä syvemmälle satulaan ja lähemmäksi hevosta. Tavoitteena on löytää istunnan tasapaino, jossa pääset mahdollisimman hyvin seuraamaan hevosen liikettä ja toisaalta vaikuttamaan siihen istuntaa muuttamalla. Mitä paremmin pääset istumaan hevosen mukana sen liikkeessä, sitä helpompi on säilyttää rentous tekemisessä ja toisaalta käyttää apuja täsmällisesti ja hallitusti.

Kurssi sopii kaikille ratsastajille, joille ratsastuksen perusteet ovat jo tutut. Jo pitkälle edistyneetkin ratsastajat hyötyvät tämän lajimme tärkeän ytimen kehittämisestä, jossa meillä kaikilla riittää oppimista ja miettimistä. Tervetuloa mukaan!